Krótko mówiąc - zdrowy, wartościowy posiłek prosto i błyskawicznie!
Składniki: (2 porcje)
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- ok. 200 g makaronu tagliatelle
- ok. 400 g pieczarek
- puszka cieciorki 400 g (lub wcześniej ugotowanej)
- wiązka natki pietruszki
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, tymianek
- masło do podsmażenia
Pokrojoną drobno cebulę podsmażamy na maśle, dorzucamy czosnek, a następnie umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Kiedy już zaczną mięknąć podlać sosem sojowym i dalej dusić. Pod koniec dołożyć cieciorkę, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i pozwolić by smaki sobą przeszły. Wmieszać jogurt i poszatkowaną natkę pietruszki. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz