sobota, 24 marca 2018

Makaron tagliatelle z cieciorką i pieczarkami

Krótko mówiąc - zdrowy, wartościowy posiłek prosto i błyskawicznie! 

Składniki: (2 porcje)
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ok. 200 g makaronu tagliatelle
  • ok. 400 g pieczarek
  • puszka cieciorki 400 g (lub wcześniej ugotowanej)
  • wiązka natki pietruszki
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, tymianek
  • masło do podsmażenia

Pokrojoną drobno cebulę podsmażamy na maśle, dorzucamy czosnek, a następnie umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Kiedy już zaczną mięknąć podlać sosem sojowym i dalej dusić. Pod koniec dołożyć cieciorkę, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i pozwolić by smaki sobą przeszły. Wmieszać jogurt i poszatkowaną natkę pietruszki. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz